Hoofdmenu
Nieuws
16 april 2014: Etten-Leur lanceert 'Afval verdient beter'
Op 16 april 2014 is de gemeente Etten-Leur met het project 'Afval verdient beter' gestart. Burgers ontvangen maar liefst € 0,30 per aangeleverde kilogram verpakkingsafval (plastic) en blik. Deze stromen kunnen op 4 locaties in Etten-Leur worden gebracht. In tegenstelling tot andere projecten, waar vergoedingen betaald worden, krijgt de burger een statiegeldbon, die direct bij 4 supermarkten in Etten-Leur is in te wisselen. Etten-Leur is hiermee de eerste gemeente in Nederland die dit concept lanceert. De gehele hardware en software voor dit project is geleverd door Be Hyperion B.V.
1 november 2013: Be Hyperion lanceert multi-transponder reader
Be Hyperion lanceert als eerste in de afvalmarkt een handzame scanner waarmee de meest voorkomende chiptypes gelezen kunnen worden. De kleine scanner leest de volgende chiptypes door elkaar:
- 134,2 KHz HDX Read Only (Stosag - 64 bits)
- 134,2 KHz HDX One Time Programmable (80 bits)
- 134,2 KHz FDX Read Only (Stosag)
- 125 KHz EM Read Only
Hiermee wordt voorkomen dat een gebruiker met meerdere readers het veld in moet.
9 september 2013: Afval loont opent twee filialen in Hoogvliet (Rotterdam)
Afval loont, het initiatief waar deelnemers beloond worden voor het aanleveren van waardevolle afvalfracties, start op 9 september met twee filialen in Hoogvliet. Op de filialen worden papier, textiel, klein elektrische apparaten, frituurvet en kunststof verpakkingsafval ingenomen. Deelnemers ontvangen een geldbedrag voor elke aangeleverde kilogram. Één van de filialen is een mobiele unit, die op diverse locaties in Hoogvliet ingezet zal worden. Be Hyperion heeft wederom de software geleverd voor de registratie en de afhandeling van de financiële transacties. Ook werd een app ontwikkeld waarmee deelnemers zich kunnen identificeren. Deze app is te verkrijgen voor Android en iOS.
Mei 2013: Be Hyperion levert identificatiesysteem en containermanagement-software t.b.v. pers voor de stad Dresden (D.)
Samen met haar partner German Eco Tec GmbH uit Hamburg heeft Be Hyperion een persinstallatie geleverd met toegangscontrolesysteem. De perscontainer is geïnstalleerd in het zgn. Kneipenviertel. Gebruikers van het systeem zijn de aangrenzende restaurants en cafés. Elke gebruiker heeft een chipkaart gekregen om toegang te krijgen tot de pers. Het beheer van de systemen en de gebruikers geschiedt middels de containermanagementsoftware ci-web van D&C N.V. uit Hofstade (B.).
27 december 2012: Be Hyperion lanceert de Mobiele Afvalcontainer met Identificatie (MACi)
Om tegemoet te komen aan de wensen van gemeentes heeft Be Hyperion dit unieke product ontwikkeld. De MACi kan binnen in appartementsgebouwen geplaatst worden en beschikt over een 30 liter inwerpklep. De inwerpklep kan alleen geopend worden door een milieupas. Door zijn geringe afmetingen en de gemonteerde wielen kan de MACi eenvoudig naar buiten gereden worden. De lediging vindt plaats middels bijvoorbeeld een 3-hakensysteem. Ga snel naar Downloads en download de productbrochure.
In de gemeente Etten-Leur zijn 24 units geleverd. In onderstaande link zijn de locaties zichtbaar waar de units zijn opgesteld.
http://batchgeo.com/map/cf68d29202bbf5e353534f2db3566c22
17 september 2011: Opening van 6 RYCK filialen, start van het project
Op 17 september 2011 zijn 6 Ryck filialen geopend in Pijnacker-Nootdorp. Voor Be Hyperion een belangrijke dag. Nu zou moetenblijken of de geschreven software en de geïnstalleerde hardware op zijn taken berekend was. Zonder noemenswaardige problemen verliep deze eerste dag.
1 juli 2011: Be Hyperion werkt mee aan nieuw afvalinzamelconcept: Ryck
Be Hyperion heeft de opdracht gekregen voor het leveren van het complete pakket soft- en hardware voor het nieuwe afvalinzamelconcept RYCK. Vanaf medio september 2011 zal dit concept in 6 filialen in Pijnacker-Nootdorp gestalte krijgen.
Kern van het concept is dat burgers voor een aantal fracties (plastic, papier, textiel en klein elektrische apparaten) die ze brengen een vergoeding krijgen. Alle burgers (jong en oud) in Pijnacker-Nootdorp kunnen aan het concept deelnemen. Als men deelneemt ontvangt men een speciale chipcard, de zogenaamde Ryckaart.
Hiermee identificeert men zich op het filiaal, waarna de aangeleverde fracties gewogen worden en de opbrengsten op de rekening van de burger worden bijgeschreven. Voor jongeren een ideale mogelijkheid om hun zakgeld wat op te vijzelen!
Er kan gesproken worden van een revolutie in afvalland: dit zal ook tot uitdrukking komen in de uitstraling van de filialen. Fris, opgeruimd, moderne technologie en efficiënt.
Het project in Pijnacker-Nootdorp geschiedt in samenwerking met Avalex. Kijk op www.ryck.nl voor meer informatie of stuur ons een mail via het contactformulier.